Macke

Macke Danielsson

Mackes intressen    Cykling


Den roligaste cyklingen är mountainbike, fartkänslan är så mycket bättre än landsvägscykling trots att det går betydligt saktare. Det är så roligt att helt plötsligt märker man att man har totalt kört slut på sig själv och måste ta det lugnt ett tag så att kroppen kan återhämta sig.


Jag är även ägare till en cyclocross men den används mest till att jobbpendla med.


Ta en titt på filmerna till höger och kanske en titt på Ålems CK:s hemsida


 

 


    Ju-jutsu


Efter ett uppehåll på 20 år har jag börjat träna ju-jutsu igen. Stora grabben testade på judo en säsong men fastnade för ju-jutsu till min stora glädje.

Jag tränar i en liten klubb (Mönsterås ju-jutsu kai) där jag numera är biträdande tränare för barngruppen.    Meka med bilar.


Att meka lite med bilar är kul. Nu har jag skaffat mig två ordentliga projekt, ta en koll på fliken pärlan & bärgarn.....

     


    Renovera Hus.


Storrenoveringar brukar komma i 50 årsintervall. Konstigt nog var mitt förra hus ganska exakt 100 år när jag köpte det och mitt nuvarande 45 år. Nu har mycket renoverats och det är bara att gräva runt källaren kvar. Vad gör man sedan?


 


    Datorer (Linux)


Jag har ägt dator(er) sedan jag var 10. Eftersom jag alltid testat mycket så hamnade jag av en slump i Linuxvärlden och upptäckte att allt fungerade så mycket snabbare och man kunde fixa de flesta problemen själv. Tyvärr fungerar inte alla barnens spel i Linux så det finns windowsdatorer hemma.


 


 


 

En liten tur i Långhäll

Länk till vimeo

Ränneslättsturen 2011. Filmen är precis en sextiondel av den verkliga turen och den stämmer väl med hur jag kommer ihåg turen.

Länk till Vimeo

En liten uppförsbacke med lösgrus där jag trillade och fick kramp i armen....

Länk till Youtube

Shiho Nage

Länk till Vimeo

Seio Nage i Grundform

Länk till Vimeo

Seio Nage med hjälmkamera

Länk till Vimeo